Jak jsem byl na charismatické konferenci v Brně 2009

15. 7. 2009 14:46
Rubrika: Nezařazené | Štítky: akce:kchk2009

 

 

Zdravím všechny signálníky z charismatické konference z Brna. Na tuto akci jsem se připravoval a těšil. Hlavně na známé a dobré kamarády, kteří mi doporučovali účast. Už několikrát jsem se chtěl zúčastnit, ale vyšlo mi to až tento rok. Skončila Národní pouť na Velehradě a už jsem se nemohl dočkat programu a propagace signály.cz. Měsíc před konferencí jsme plánovali na studentském centru v Brně kozí 8 jak to všechno provedeme tu propagaci.Vyrazili jsme s  chutí a plni elánu do toho, protože bez naší propagace by nebyla Víra stále zahlcovaná novou mládeží a bohatá. Nejlepší, jak propagovat víru do světa,je propagace na takových křesťanských akcích, ale třeba i ve školách atd. Největší radost máme z toho, když se můžeme nějaké akce zúčastnit a propagovat na ní.

Signály.cz jsou otevřené i pro nevěřící. Mohou je oslovit a povzbudit k životu.

 

Moje cesta na Charismatickou konferenci začala v úterý dopoledne. V 10.20 hod jsem vyjel vlakem s dvěma cestovními taškami a s výbavou vlastního jídla atd. Když jsem přijel do Brna, s velkou radostí jsem pospíchal na Studentské centrum na Kozí 8, kde mně už skoro všichni očekávali. Přivítali mně nejlepším pozdravením – „zdar mistře, jak se ti jelo?“.

V tento den jsme se daly do výroby modrého plakátu KŘESŤANÉ NA INTERNETU, který budeme vyvěšovat na propagačních místech. Také jsme připravili reklamní předměty a letáčky.

Ve středu jsme naložili vše do auta a jeli na výstaviště,kde jsme si nachystali pracoviště.

 

Odpoledne jsme odpočívali a připravovali se na zahajovací mši svatou na Petrově, kterou sloužil brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Pak jsme šly do restaurace Pandur, kde jsme měli už zamluvené místo. Nejlepší na tom bylo to, že nás tam mělo být 12 osob a šlo nás tam 20... Když jsme procházeli kolem pultu tak číšník říká co to je, co to má znamenat? Ale místo se našlo pro každého. Probírali jsme společně signály, a měli různou zábavu, někdo si objednal své jídlo a hlavně skoro každý pivo.

Každý den se na výstavišti konaly přednášky o různých tématech. Nejlepší je na tom že i starší lidé nám berou plakátky do svých farností, někteří i do škol, což nás těší. Nejvíc čím propagujeme signály tak velkou obrazovkou kde běží ukázka jak fungují signály.

Jinak je tu silná atmosféra, ať už duchovní či společenská z různých směrů. Je tu velké množství stánku s knížkami a dalším zbožím. Člověk se až někdy "diví" že dokážou mladí vydržet u přednášek a že je nic od toho neodláká. Ať už např. prodej knih, jídla, jiná zábava.

V pátek jsme byli pozvaní na tzv. s. life, "kde" se setkávají příznivci signálů. Tam jsme byli pohoštěni výbornou večeří.

 

Ještě nejlepší další věc je, že nevěřící lidi a mládež dokážou ohodnotit veškeré věci každé křesťanské akce a že se o všechno dokážou křesťané postarat,když se připravují takové velké akce.Letošní konference pomalu skončila a už se určitě všichni těší na její další ročník. Už i náš tým se těší na další propagaci která bude v nejbližší době.

Inspirovala mě i krásná přednáška- Chození ve víře od Aleše Opatrného -"mluvil hlavně o tom "aby" my křesťané jsme se nevyhýbali v životě víře a hlavně křesťanským akcím, nikoliv je pořád podporovali. Každá přednáška je silně nabitá, kdo ještě nebyl na takové charismatické konferenci tak neváhejte a vyrazte příští rok do Brna na konferenci, která se bude konat 7. -11.7.2010 ať se všem vydaří příšťí to vám už teď přeji.

 

Neváhejte a autorizujte se kdo ještě nejste, máte kdykoliv možnost buď přímo na signálech u autorizátorů,nebo na naších akcích kde budeme propagovat nebojte se za námi přijít.

 

Přednášky letošní konference – Pozvání k vyplutí Mt 14,13-33 Charles Whitehead , Bylo mu jich líto Mt 14,14 – Veronika Barátová , Večer při poslechu Žalmové kapely Oborohu, tančení a zpívání u cimbálové Varmužové muziky , přednáška – Jen pět chlebů Mt 14,17 Vojtěch Kodet , atd.

 

Krásné čtení a pobavení přeje Mistr ze signálů.

 

Zobrazeno 2179×

Komentáře

bozoe

No super ! ;) musim rict, ze jsem si uplne pripomnela konferenci,a jeji tmosferu, ktera byla nezapomenutelna !diky za clanek a jen tak dal :) Je to pekne ! :)

tommys

Chlape, ty válíš, na tohle možeš v klidu balit micinky, jen tak dál! :D

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková